Taidevälineet edullisesti netistä

Taide on ihanaa, ja sitä voi tehdä usein mistä tahansa. Periaatteessa materiaaliksi voi riittää vaikkapa ulkoa kerätty roska, kukkaset, muta tai esimerkiksi mummon kaapista löytyneet vanhat farkut. Monelle perinteinen taide on kuitenkin lähellä sydäntä, ja sitä varten joutuu usein kierrättämisen sijasta myös ostamaan välineitä ja materiaaleja. Se, millaista tavaraa tai hyödykettä tarvitaan, riippuu pitkälti siitä, mitä ollaan tekemässä. Huovutustöitä harrastava tarvitsee villaa ja huovutusneuloja, sukkien kutoja lankaa ja puikkoja, korujen tekijä hopeakoukkuja ja helmiä, maalari puolestaan tarvitsee maalauspohjan ja värejä, pensseleita unohtamattakaan. Mistä nämä kaikki välineet sitten saa?

Kivijalkaliikkeet ovat kalliita

Kivijalkaliikkeestä ostaminen on monelle mieluista puuhaa monesta eri syystä: asiakaspalvelu, tavaran näkeminen livenä ennen ostopäätöksen tekoa ja mahdollinen testaaminen, tavaran heti mukaan saaminen ja nopea toiminta ovat hyviä esimerkkejä. Ei kuitenkaan liene kenellekään yllätys, että kivijalkaliikkeiden hintoihin piiloutuu monia piilokuluja. Kivijalkaliikkeen ylläpitäminen vaatii yrittäjältä paljon: vuokrakulut, henkilöstökulut, palkat, fyysisen pääoman hankkiminen, markkinointi… Näihin kaikkiin saattaa upota jopa tuhansia euroja kuukaudessa, ja tämä kaikki heijastuu suoraan tuotteiden hintoihin. Jos et siis halua maksaa tuotteistasi ylihintaa, et välttämättä halua ostaa niitä kivijalkakaupasta.

Netistä taidevälineet, askarteluvälineet ja käsityömateriaalit halvalla

Samalla tavalla kuin kivijalkaliikkeen piilokulut korreloivat hintaan, on myös nettiliikkeiden hinnassa huomattavissa selkeä ero: ne ovat superedulliset! Kyllä vain: nettiliikkeellä on vähemmän kuluja fyysisestä kiinteistöstä ja henkilöstöstä, ja sinun ostamasi tuotteet välttyvät näiden kulujen aiheuttamilta piilokuluilta. Tämä tarkoittaa edullisempia tuotteita laadun kärsimättä tippaakaan.

Valitseko kotimaisen vai ulkomaisen nettikaupan? Vinkkinä: yleensä näiden tuotteilla ei ole eroja, vaan ne saattavat kaupitella jopa tismalleen samoja esineitä. Ero piilee puolestaan siinä, että siinä missä suomalaisten nettikauppojen hinnat saattavat olla korkeammat, on postitus nopeaa ja tuote saapuu määränpäähänsä yleensä muutamassa päivässä. Esimerkiksi Kiinan ihmemaan halpakaupoista ostetut tuotteet voivat suoraan tehtaalta ostettaessa puolestaan maksaa muutaman hassun sentin, mutta toimitus saattaa kestää muutamasta viikosta kuukausiin. Voit siis valita ostopaikan puhtaasti tarpeistasi riippuen tietäen, että saat varmasti sitä mitä olet tilannutkin.