Helppoja taideniksejä maalaamiseen

Helppoja maalauskikkoja

Maalaaminen on mukavaa puuhaa. Maalasit sitten akryyleillä, öljyväreillä tai vesiväreillä, tulee lopputuloksesta aina kaunis ja uniikki – juuri sinun näköisesi. Jokainen taiteilija kuitenkin tietää, että joskus pitää ajatella laatikon, tai tarkemmin pensselilootan ulkopuolelta. Pensselit ovat oiva apuväline maalaamiseen, mutta joskus niillä ei aivan täysin onnistu luomaan halutunlaista lopputulosta, oli kyse sitten koosta tai tekstuurista. Tällöin voi onneksi muistaa, että taide ei tunne rajoja, eikä itseään kannata rajoittaa myöskään ilmaisussa. Käytä siis rohkeasti erilaisia keinoja taiteesi luomiseen. Jos mielesi luo tyhjää, me olemme apunasi. Tähän artikkeliin on listattu muutamia vaihtoehtoisia maalauskeinoja pensselin sijaan ja kerrottu hieman niiden käyttötarkoituksesta.

Vaahtomuovilla tuputat pehmeät pinnat ja hennot kukat

Pensselillä voi olla vaikea saavuttaa järin hentoa ja pehmeää lopputulosta. Jos siis yrität saavuttaa esimerkiksi lumisateen tai raketin tekstuuria, yritä painella se kuvaasi maaliin dipatulla vaahtomuovipalalla!

Vanupuikolla terälehdet, lehdet ja muut pyöreät osat helposti

Pyöreiden muotojen maalaaminen pensselillä erikseen saattaa olla haastavaa ja aikaavievää, ja loppujen lopuksi jälki voi olla suttuista. Siksi esimerkiksi kaukokuviin puista tai lähikuviin kukista voi ottaa avuksi yhden elämämme perusesineen: vanupuikon! Dippaa puikko maaliin ja painele menemään – upea lopputulos helposti.

Hammastikulla ohuet ja tarkat linjat

Joskus se ohuinkaan pensseli ei riitä – ei varsinkaan silloin, kun jäljestä on saatava tarkkaa! Tällöin tarvitaan jotakin ohutta ja kovaa. Tähän tarkoitukseen sopii paremmin kuin hyvin ihan arkinen esine: hammastikku. Hammastikku on kuin kynä, jonka värin saat itse päättää. Täydellisen tarkka jälki on taattu!

Karvalla tai hiuksella samaa kankaalle

Jokainen, joka on joskus yrittänyt maalata ihmisen tai eläimen tietää, että tämä on homma joka on helpommin sanottu kuin tehty. Ihmisessä ja eläimessä on lukemattomia tarkkaakin tarkempia piskuisen ohkaisia yksityiskohtia, esimerkiksi ripsiä, joita ei pensselillä ole pienintäkään mahdollisuutta pyydystää. Tällöin avuksi voi ottaa jotakin aivan läheltä: taita pensselistä yksi karva tai päästäsi yksi hius, upota sen kärki maaliin ja katso, kuinka ohuen ohutta jälkeä saatkaan kankaallesi aikaan!