Mistä ideoita taiteeseen?

Jos et keksi mitä maalata, me autamme. Ota parhaat vinkit talteen!

Eläimet

  • Lemmikki ja omistaja

Lemmikit ovat nykyään omistajiensa silmäteriä siinä missä lapsetkin – joillekin jopa enemmän. Ei siis ihme, että monet ovat jopa valmiita maksamaan taitavalle maalarille siitä, että tämä ikuistaa heidän rakkaan karvaisen (tai vähemmän karvaisen) ystävänsä kauniiseen kuvaan. Mikäli tämä on sinun osaamisalaasi, kannattaa todellakin hyödyntää se. Jos kaipaat vielä harjoitusta, voit harjoitella omilla lemmikeilläsi ja ilahduttaa ystäviäsi ikuistamalla heidänkin pienet ystävänsä – siinäpä vasta loistava lahjaidea!

  • Maatilamaisema

Onko mikään suomalaisempaa, kuin vanha kunnon suomalainen maalaismaisema? Kuvittele upeita vanhoja punaiseksi maalattuja navettarakennuksia kullankeltaisilla tähkäpääpelloilla, joissa osa vuoden sadosta on jo kääritty valkopäällysteisiin paaleihin, laikukkaiden lehmien laiduntaessa hiljaa lannan ja mullansekaisessa tuoksussa lämpimänä elokuisena päivänä… Ah, kuinka idyllistä! Ja todellakin jotakin sellaista, mitä olisi kivaa ja antoisaa maalata!

  • Villieläimet

Mikään ei ole ihmeellisempää kuin Jumalan luoma luonto, ja tämän todistavat miljoonat eri maamme päällä elävät eläinlajit. Löytyy kissaeläimiä, koiraeläimiä, apinoita, jyrsijöitä… ja upeita, luonnon mahtavuutta parhaimmillaan edustavia villieläimiä! Kiinnostivat sinua sitten perisuomalaiset karhut, porot ja napaketut tai vaikkapa eksoottiset kirahvit ja seeprat tai arktiset jääkarhut, löytyy luonnosta varmasti jokaiselle mieluisaa maalattavaa. Ideapankki on rajaton!

  • Linnut

Jos tykkäät väreistä, tykkäät varmasti myös linnuista. Maailmasta löytyy lintuja kaikissa sateenkaaren väreissä ja sellaisissa yhdistelmissä, että olisi vaikea ollut kuvitellakaan. On papukaijoja, kanoja ja villilintuja, ja jokainen niistä on toinen toistaan upeampi ja arvokkaampi upeassa sulkavaatteessaan, joka sopisi vaikkapa Rion sambakarnevaaleille. Ikuista siis tämä värien kirjo upeaan maalaukseen ja nauti värien pyörteestä, joka vie sinut eksoottiseen maailmaan!

  • Hyönteiset

Tunnet varmaan monia ihmisiä, jotka kärsivät hyönteispelosta. Hyönteisiä ei kannata kuitenkaan missään tapauksessa aliarvioida, sillä ne edustavat kenties luonnon räikeintä värimaailmaa. Saatat yllättyä nähdessäsi, kuinka monen värisiä karvaisia hämähäkkejä luonnossa onkaan. Tai mihin kaikkeen esimerkiksi valoa tuottavat hyönteiset pystyvät. Ja on sanomattakin selvää, että taiteilija luo näistä päässään hetkessä vision siitä, millaisen upean teoksen hän saa niiden inspiroimana aikaan. Upeita asioita elämässä ei koskaan kannata jättää juhlistamatta!