Maalausaiheita

Maalaaminen on monelle taiteilijallle mieluisaa ajanvietettä, mutta kun sitä harrastaa pitkään, jopa kymmenien vuosien ajan päivittäin, saattaa välillä huomata jumittuneensa yhteen ja samaan tyyliin eikä uusiin aiheisiinkaan riitä mielikuvitusta. Tähän artikkeliin olemme koonneet erilaisia vinkkejä maalausaiheiksi aihepiireittäin, jotta sinäkin voit löytää juuri itsellesi sopivaa maalattavaa.

Luonto

  • Kukat

Kukat ovat yksi suosituimpia maalauksen aiheita, eikä ihme, sillä niistä riittää maalattavaa loputtomiin. Kukkalajeja on miljoonia ja lisää löydetään päivittäin – minkä niistä sinä maalaat? Vinkki: kokeile uusia tekniikoita ja maalaa kukkia vaikka vanupuikolla tai tiskiharjalla.

  • Lehdet

Kukkia hieman vähemmän suosittu, mutta vähintään yhtä hyvä, aihe maalauksiin ovat tietenkin ihanat, syksyn ruskassa kylpevät lehdet. Lämpimien värien loisto kunniaan!

  • Puut

Puista on moneksi: voit maalata perinteisiä suomalaisia puita luonnollisessa ympäristössään, lumotun metsän, sademetsän liaaneineen tai vaikka aution saaren yksinäisine palmuineen – tai vaikka kaikki!

  • Maisemat

Yksi kuolemattomimmista aiheista maalauksiin ovat maisemat, eikä ihme: samanlaista maisemaa ei koskaan nähdä kahta kertaa, ja maisemien Herran luoma kauneus on kiistatonta. Maisemia on olemassa loputtomiin ja ne ovat kaikennäköisiä, ja jokaisessa piilee monta salattua tarinaa. Pystytkö pysäyttämään tämän kaiken yhteen kuvaan?

  • Kivet

Yksi aliarvostetuimmista luontoaiheista on kivet: niitä riittää moneksi! Jo tavallisessa kotimaisessa raskaassa graniitissa on oma rujo kauneutensa, mutta entäs kun päällä on kissankultaa tai ihan oikea kultahippu? Entäpä jalokivet? Näissä eri väreissä sädehtivissä upeissa kivissä on viehätyksensä, ja niitä voisi maalailla vaikka loputtomiin.

  • Metsä

Metsään on liitetty vuosien saatossa monia taikauskomuksia, eikä ihme: onhan siellä aivan oma uniikki tunnelmansa! Metsässä ollessa tuntuu siltä, kuin aika olisi pysähtynyt, ja siinä piileekin yksi metsän viehätyksistä: se on muuttumaton. Se on myös kiistattoman kaunis, ja metsän uumenista löytyy vaikka mitä aarteita: sammalta, puita, kivenlohkareita, marjoja, sieniä, eläimiä… Lista jatkuu äärettömiin!

  • Taivas

Siinä missä kokonaiset maisemakuvat ovat suosittuja, jää yksi tähän liittyvä aihepiiri aina vähemmälle huomiolle, nimittäin taivas. Kyllä vain, taivas on Luojan upea näkymä, joka ei koskaan näytä samalta kaksi kertaa. Miksi et haluaisi tallettaa sitä ikuisiksi ajoiksi?