Lisää maalausvinkkejä

Ovatko maalausideat vähissä? Nappaa tästä muutama idea.

Vuodenajat

  • Kevät

Keväällä luonto herää henkiin, ja hentoiset värit pääsevät kunniaan: lehtien silmujen herkkä vihreä, varhaisien kukkien hennot pastellisävyt ja pehmeä kevätaurinko heleän sinisellä taivaalla. Kevät on jälleensyntymisen herkän kaunista juhlaa, ja sitä todellakin kannattaa juhlistaa ihanilla maaleilla.

  • Kesä

Kesällä kevään hempeät värit ovat kasvaneet täyteen kukoistukseensa ja loistavat nyt räikeinä kuin säkenöivät timantit. Kesällä on lämmintä, hauskaa ja värikästä, ja vastapainona myös maagisen hiljaiset yöttömät yöt ja aaltojen liplatus kesämökin rannalla tarjoavat suomalaisartisteille maalauksen aihetta.

  • Syksy

Syksyn lämpimät värit ja upeat maahan putoilevat lehdet, tunnelmalliset illat kotona pimeässä tuoksukynttilän valossa kaakaomuki ja kirja kädessä, sinä ja rakkaasi lämpimästi viltin alla tähtitaivaalle tuijottaen, raikkaat sateet harmaassa säässä… Syksy on omalla tavallaan rujon kaunis vuodenaika, joka kehittyy nopeasti leikittelevistä väreistä luonnon kiertokulun viimeisen vaiheen skenaarioksi, kun niin kauniina kukoistanut luonto kuihtuu pois ja valmistautuu asettumaan talviunille.

  • Talvi

Valkeana timantin lailla hohtava hanki, pienet lapset tekemässä lumienkeleitä, lumiukkoja ja jäälyhtyjä posket kirpeän pakkasen puremana, kaunis kevyt lumisade pakkasyössä, pimeä tähtitaivas revontulineen… Talvella luonto lepää lumivaipassaan pitkän vuoden päätteeksi, ja se on kaunista nähtävää. Ota käyttöösi paletin vaaleat ja kylmät sävyt, ja saat aikaan jotakin taianomaista.

Ihmiset

  • Potretit

Potreteista on moneksi, ja ne ovat taiteilijan todellinen taidonnäyte. Ihminen on Jumalan suurin taideteos, ja tämän kopioiminen paperille vaatii äärimmäistä tarkkuutta ja huolellisuutta. Jokainen yksityiskohta, jokainen uurre, jokainen ihokarva ja vartalon kurvi ovat osa uniikkia kokonaisuutta – ihmistä. Vaatii vuosikausien harjoittelua päästä tässä täydelliselle tasolle – oletko valmis oppimaan?

  • Perhekuvat

Yhden ihmisen ikuistaminen vaatii yksityiskohtaista tarkkuutta, ja saattaakin tulla yllätyksenä, että kokonaisen ryhmän ikuistaminen onkin helpompaa. Tällöin yksittäinen ihminen ei näy niin läheltä, eikä jokaiseen yksityiskohtaan tarvitse kiinnittää niin kiistatonta huomiota. Kokonaisen perheen ikuistaminen on paitsi taiteilijalle mieluinen projekti ja hyvä mahdollisuus treenata ihmisen ikuistamista kuvaan, myös perheille ihana muisto ja sisustuselementti kotiin.

  • Maalaus valokuvasta

Valmiista valokuvasta maalaaminen tekee ihmisen maalaamisesta helpompaa: mallin ei tarvitse istua paikallaan tuntikausia, eikä sinun tarvitse keksiä aihetta päästäsi. Ihanaa työtä ja mahtava lopputulos!