Syysloma taiteen ääreen Helsinkiin

Ulkomaille matkustamisen ollessa hankalaa, päätin lähteä käymään Helsingissä, ihastelemassa taidetta. Matkakohteiksi valikoitui mm kansallisteatteri, Ateneum, Kiasma ja Design museo. Helsinki onkin täynnä erilaisia museoita, monin eri aihealueiden osalta edustettuna. 

Varasin majoituksen hyvissä ajoin keskustan hotelli Presidentistä. Kyseinen hotelli on lähellä keskustan museoita, taidegallerioita, ravintoloita ja julkisen liikenteen yhteyksiä. Hotelli Presidentti on uudistettu muutamia vuosia sitten kokonaan ja erottuu edukseen sisustukseltaan ja huoneiden varustelutasolta. Vaikka hotellin sijainti onkin huippuluokkaa, huoneiden hinnat ovat yleensä kohtuullisia.

Kiertelypäivä museoissa

Oli mahtavaa herätä hotellin laadukkaasta sängystä, hyvin levänneenä. Pitkään nukkuneena jaksaa helposti kierrellä koko päivän nauttimassa erilaisista nähtävyyksistä. 

Rento ja kiireetön brunssi Helsingissä, laadukkaassa ravintolassa, nauttien hyvästä näköalasta antaa hyvän startin mahtavalle päivälle. 

Hotellilta olikin lyhyt kävelymatka Kiasmalle, Helsingin päärautatieaseman vieressä sijaitsevalle, nykytaiteen museolle. Museo on saanut kansainvälistäkin tunnustusta ja on yksi suosituimmista museoista Helsingissä. Ateneum sijaitsee rautatieaseman toisella laidalla ja on myös suosittu matkakohde. Aikaa Ateneumin kiertelyyn kannattaa varata vähintään muutama tunti. Laadukas tarjonta on sen ajankäytön arvoista. 

Päivän huipennus

Iltanäytös Kansallisteatterissa kruunasi koko reissun, mahtavat näyttelijät, huikeine lavastuksineen on näkemisen arvoinen kokemus. Teatterinäytöksen jälkeen päätin suunnata ravintolaan, illalliselle, nauttimaan laadukasta, kotimaisista sesongin raaka-aineista valmistettua ruokaa, upealla näköalalla. Ravintolakäynnin jälkeen kävin kävelemässä pitkin merenrantaa, nauttimassa näköalasta ja kauniista valoshowsta siluettia vasten.

Kotiinlähdön aika

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, kuten tämäkin reissu. Onneksi vielä oli edessä hyvin nukuttu yö hotellin upottavan ihanassa sängyssä, hiljaisessa ympäristössä. Seuraavana päivänä aamiaisen jälkeen matka jatkuikin jo tutuksi tulleen Kiasman ohitse kohti rautatieasemaa ja kotia. Onneksi tämäkin kokemus jäi hyvin mieleen ja toivottavasti tulee tapahtumaan pian uudestaan.