Matka taidemessuille Helsinkiin

Helsinki on messuvieraiden paratiisi. Helsingissä ja varsinkin Helsingin messukeskuksessa järjestetään vuosittain lukematon määrä erilaisia messuja lähestulkoon kaikesta, mistä ihmiset ovat kiinnostuneita. Itseäni kiinnostaa erityisesti taiteeseen liittyvät messut ja keskitynkin tässä artikkelissa enemmän niihin, vaikka osa vinkeistä onkin aiheesta riippumattomia. 

Messuille kannattaa matkustaa pidemmänkin matkan päästä, nauttimaan erikoisuuksista, uutuuksista, tunnelmasta ja oman maailmansa avartamisen takia. Varsinkin jos on mahdollista pitää lomaa, kannattaa yhdistää huvi ja harrastus, nauttien näin kiireettömästi ja rennosti suosikeistaan. Hyvällä etukäteissuunnittelulla saa poistettua monia stressin aiheita ja keskityttyä olennaiseen.

Kuinka messuihin kannattaa valmistautua?

  • Messujen päivämäärät ilmoitetaan yleensä hyvissä ajoin, joten kannattaa siis pyrkiä varaamaan oma lippunsa varhain. Varsinkin suosituimmille messuille on yleensä tulossa paljon kävijöitä ja liput saattavat loppua nopeastikin. On siis hyvä varmistaa paikkansa, jos tietää pystyvänsä saapumaan paikalle tuolloin. 
  • Juna-, ja bussilippujen kohdalla on myös mahdollista saada hankittua etukäteen halvempia lippuja, kuin vasta matkalle lähdettäessä. Kannattaa hyödyntää näitä, etukäteen ostettavien lippujen alennuksia mahdollisuuksien mukaan. Näiden avulla voi matkustusmukavuudesta tinkimättä säästää jopa aterian tai kahden hinnan. 
  • Majoituksen varaaminen on myös hyvä tehdä hyvissä ajoin. Monet majoitusliikkeet tarjoavat ennakkoon hieman halvempaa huonehintaa ennakkoon varattuna. Helsinki hotellit ovat usein hieman kalliimpia muihin kaupunkeihin verrattuna, mutta laatu kansainvälisestikin vertailtuna laadukasta. 
  • Ruokailu on onneksi helppo järjestää. Ravintoloita on laajalti eri puolilla Helsinkiä ja messukeskuksessakin on muutamia eri ruokapaikkoja, joista voi valita syötävää nälän yllättäessä. Pääkaupunkiseudulla monet ruokapaikat ovat todella laajoilla aukioloajoilla varustettu ja osa on auki vuorokauden ympäri, joten tuskin jäät nälkäiseksi missään tilanteessa. 

Tärkeintä matkalla on nauttia vapaa-ajasta, taiteesta ja mahdollisesti mukavasta seurasta, eikä kaikkea kannata yrittää suunnitella etukäteen. Toivottavasti vinkeistäni on sinulle apua tulevissa reissuissasi.