Kodin sisustaminen kauniilla käyttöesineillä

Kodin hienoon ja näyttävään sisustamiseen ei välttämättä tarvita hirveän kalliita ja erikoisia esineitä tai taideaarteita. On myös mahdollista sisustaa näyttävästi ja vaikuttavasti laadukkailla käyttöesineillä, tehden vieraisiin lähtemättömän vaikutuksen. Jos olet enemmän käytännöllisyyteen taipuvainen, miksi et esimerkiksi hankkisi aikaa kestäviä esineitä kotimaisilta valmistajilta? Esimerkiksi Iittala ja Hackmann ovat tunnettuja pitkäikäisten tuotteiden valmistajia ja korkea laatu kohtaakin estetiikan kompromisseja tekemättä. Sisustaminen ei välttämättä vaadi koko sarjan, tai edes monen kappaleen ostamista, vaan voit myös yhdistellä erilaisia osia erilaisten sarjojen kokoelmista. Myös eri aikakausien tuotteiden yhdistely voi saada aikaan varsin toimivia kokonaisuuksia.

Uusi vai käytetty?

Monien taide-esineiden kohdalla kannattaa vakavasti harkita myös käytettyjä vaihtoehtoja. Se on sekä ekologinen vaihtoehto, että monia kauniita esineitä ei ole enää uustuotannossa. Usein taide- esineet myös säilyttävät arvonsa verrattain hyvin, tai jopa kasvattavat arvoaan. Voit siis parhaimmassa tapauksessa jopa löytää aarteita edullisesti. Internetin erilaiset myyntipaikat mahdollistavat tavaroiden löytämisen myös paljon pidemmänkin välimatkan takaa. Uusia tuotteita on tottakai helpompaa löytää, se on yksi positiivinen puoli uusissa, tuotannossa olevissa esineissä. Se voi myös helpottaa erilaisten kokoelmien keräämistä tai kestävämpien ja puhtaampien materiaalien valintaa.

Laitteet, olemassa oleva paha, vai mahdollisuus?

Usein elektroniset laitteet ovat ulkonäöltään luotaantyöntäviä, mutta esimerkiksi Sodastream ja Moccamaster ovat löytäneet markkinaraon alkaneet valmistaa kauniita versioita laitteistaan, jolloinka käytön jälkeen ei enää tarvitse miettiä mihin kaappiin laitteen laittaisi piiloon. Lempivärin löytyessä, laite voi olla jopa keskiössä, ilman häpeää karusta ulkonäöstä. Kauniin laitteen tai välineen löytäessä kannattaakin muistaa myös käytettävyys ja pitkäikäisyys. Joskus hieman arvokkaampi ostos saattaa kestää merkittävästi kauemmin, jolloinka voit nauttia tästä paljon kauemmin.