Miksi aamiaiseen kannattaa panostaa?

Monesti aamiainen on helppo sivuuttaa tai kiireessä syödä jotain pientä. Aamiainen on kuitenkin päivän tärkeimpiä aterioita ja siksi siihen kannattaa panostaa mahdollisimman paljon, jotta päivä lähtisi virkeänä ja tehokkaana käyntiin. 

Aamiaisella kannattaa suosia kevyitä ja hyvin nälkää pitäviä ruokia, kuten sokeroimatonta mysliä, tuoreita kasviksia, täysjyväleipää tai vaikka maustamatonta jogurttia marjojen kera. Liian raskas aamiainen saattaa tehdä olosta epämiellyttävän tukalan ja väsyneen, eikä työpäivä meinaa käynnistyä sitten yhtään millään. Iittala lasikupit ovat käteviä murojen, myslien ja jogurttien syömistä varten. Saat mahdutettua kuppiin sinulle sopivan määrän syötävää, eikä nälkä yllätä pian uudestaan. 

Keskellä talvea kuuma juoma lämmittää mukavasti

Kuuma juoma varsinkin talvella, kun ulkona on kylmä, on loistava tapa aloittaa aamu. Kauniit käyttöesineet, kuten vedenkeitin lasikannulla ovat sekä käytännöllisiä, että miellyttävät silmää heräämisen jälkeen. Kauniit käyttöesineet auttavatkin sinua heräämään miellyttävästi. Tee ja kahvi kuuluvatkin todella monen aamurutiineihin ja päivän aloittaminen lämpimän kupposen ääressä onkin mitä mainioin tapa saada päivä miellyttävästi ja tehokkaasti käyntiin. 

Suosi täysjyvää ja kuituja

Täysjyvien ja kuitujen syömistä ei vain yksinkertaisesti voi painottaa liikaa. Kuidut ylläpitävät kylläisyyttä pitkään, eikä nälkä yllätä niin pian uudestaan, kuin jos söisi nopeasti täyttävää ja verensokeria nostavaa, mutta myös sama tapahtuisi uudestaan nopeasti, eli verensokeri laskisi nopeasti ja kylläisyyden tunne katoaisi nopeasti. 

Täysjyvää ja kuituja sisältävät ruoat sisältävät myös yleensä paljon enemmän vitamiineja ja kivennäisaineita, joiden avulla saat pidettyä vireystilaasi yllä ja vitamiinit auttavat jaksamaan niin taiteen tekemisen parissa puuhastelua, kuin yleisesti. Vitamiinit voivat myös auttaa ylläpitämään luovuutta ja näin ollen aamiaisesta, kuten vitamiineista ja taiteen kannalta hyvin apua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *