Tue lastesi luovuuden kehitystä!

Tue lastesi luovuuden kehitystä!

Luovuus auttaa lapsia kehittymään henkisesti, sosiaalisesti ja emotionaalisesti. Tässä blogissa jaan vinkkejä, joiden avulla voit saada tukea lapsesi tai lapsiesi luovaa kehitystä.

Rakastan taidetta – kaikissa sen muodoissa aina sormimaalauksista veistoksiin, animaatioihin ja sarjakuviin. Rakastan sitä prosessia, joka liittyy taiteen tekemiseen. Pidän taiteen tekemisestä myös itse ja ihailen muiden töitä. Käytännössä olen taideaddikti. Rakastan taiteessa eniten sen kykyä kertoa tarina.

Olen varma, että rakkauteni taiteeseen syntyi siksi, koska olen dyslektikko. Dysleksiani takia käännyin visuaalisten vihjeiden puoleen kertoakseni tarinoita. Olemme kaikki kuulleet, että yksi kuva vastaa tuhatta sanaa, mutta mielestäni tämä ei ole koko totuus. Ja jos sinulla, kuten minulla, on lapsia, jotka ovat uteliaita ongelmanratkaisijoita, niin olet varmaan kokenut heidän ilonsa, kun he myös luovat tämän yhteyden.

Ruoki lapsiesi uteliaisuutta

Mielestäni yksi vaikeimmista asioista taiteen tekemisessä on taiteen tekemisen aloittaminen. Olet saattanut joskus täyttää pöytäsi paperilla, kynillä, värikynillä, saksilla ja liimoilla ja kuullut lapseltasi, kun hän kysyy ihmeissään: ”Mitä minun pitäisi piirtää?”

Mielestäni piirtämistä koskevien ehdotusten antaminen ei yleensä ole yhtä tuottavaa kuin se, että autat lapsiasi vastaamaan heidän esittämään kysymykseen. Sen sijaan, että kehottaisit lapsiasi piirtämään aurinkoisen päivän kysy heiltä esimerkiksi: “Entä jos eläimet käyttäisivät vaatteita? Mitä luulet, että ne pukisivat päälleen rannalla?”

Tai sen sijaan, että kehottaisit heitä piirtämään supersankarin, kysy “Entä jos sinulla olisi supervoimia? Miltä pukusi näyttäisi?” Tämänkaltaiset kysymykset voivat saada lapsiesi aivot raksuttamaan.

Tehkää yhdessä taidetta

Vaikka olenkin sitä mieltä, että lapsen tulee itse saada päättää mistä hän piirtää tai maalaa, voi taiteen tekeminen yhdessä lapsesi kanssa olla todella palkitseva kokemus. Lasten taulut ovat teoksia, joita voit yhdessä tehdä lastesi kanssa esimerkiksi koristaaksesi lapsesi huoneen. Teosta tehdessänne voit auttaa lastasi ymmärtämään kuinka esimerkiksi erilaiset värit toimivat erilaisten taustojen kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *