Valitse sopivat kehykset tauluillesi

Kehystää vai olla kehystämättä? Kehystys on itsessään taiteen muoto ja oikean kehyksen valitseminen voi parantaa taideteostasi, kun taas vääränlainen kehys voi viedä huomion pois itse taideteokseltasi.

Kehyksen esteettisten piirteiden lisäksi on monia muita tekijöitä, joita sinun on huomioitava valitessasi oikeaa kehystä, kuten kehyksen mukautuminen ympäristöösi. Vaikka henkilökohtaisella maulla ja subjektiivisuudella on totta kai merkitystä tekemissäsi kehystysvalinnoissa, tässä blogissa haluan jakaa muutaman perusnäkökohdan kehystämiselle.

Väri, materiaali & tyyli

Koska kehyksiä on tänä päivänä saatavana tuhansina erilaisina, vaihtoehtosi ovat käytännössä rajattomat. On kuitenkin muistettava, että taidetta ja sitä ympäröivää kehystä tarkastellaan aina yhdessä, ja siksi niiden tulisi olla toisiaan täydentäviä. Jos valitset vääränlaiset kehykset, kehys saattaa viedä huomion pois taideteokseltasi. Kehyksillä voi olla valtava vaikutus – ne voivat parhaimmillaan täydentää taulua tai pahimmillaan tuhota sen täysin. Siksi niiden valitsemisessa tulisi olla tarkkana.

Hyvät kehykset voi tunnistaa siitä, että ihminen ei kiinnitä niihin ensimmäisenä huomiota. Mutta vaikka yleensä kannattaa valita kehys, joka on vähemmän silmiinpistävä kuin taideteos, tänä päivänä tarjolla on myös kehyksiä, jotka ovat värikkäitä tai koristeellisia. Tällaiset kehykset voivat parhaimmillaan tukea taideteostasi ja saada sen paremmin esille. Esimerkiksi tummat kehykset voivat saada vaalean maalauksen erottumaan paljon paremmin huoneessasi kuin vaaleat kehykset. Voit löytää kehys 70×100 ja monia muita kehyksiä helposti verkkokaupoista tänä päivänä.

Millaiset kehykset ovat parhaat?

Mitään kiveen hakattuja sääntöjä taulujen kehystämiselle ei ole, joten ihminen voi käyttää luovuuttaan varsin vapaasti. Kyse on taulun omistajan omasta mausta ja kodin sisustustyylistä. Jopa vanhojen pois muodista olevien maalausten kehykset voi vaihtaa, kunhan laittaa vanhat kehykset talteen. Parhaimmillaan sopivat taulun kehykset lisäävät teoksen kiinnostavuutta ja usein myös arvokkuutta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *