Taidetta halvalla – Kuinka löydät edullista taidetta kotiisi

Olen monesti toivonut, että minulla olisi riittävästi ylimääräistä rahaa ostaakseni lempi taideteoksiani suosikki gallerioistani. Mutta rehellisesti sanottuna, tämä tuskin koskaan tulee olemaan mahdollista minulle keskituloisena. Joten sen sijasta tulen turvautumaan seuraavaksi parhaimpiin vaihtoehtoihini löytääkseni edullisia laatu taideteoksia – Internettiin ja kirpputoreihin. Näitä vaihtoehtoja käsittelen tässä blogissa ja toivon, että tulen avartamaan mieltäsi harkitsemaan taideteoksien hankkimista näistä paikoista.

Taiteen ostaminen netistä on helpottunut merkittävästi viime vuosina. Voit löytää laadukkaita taideteoksia tuntemattomilta artisteilta, joita et muuten löytäisi. Pystyt myös tekemään todellisia taidelöytöjä verkkokaupoista. Helsinki kartta ja kaupunkijulisteet yleisesti ovat esimerkiksi todella näyttäviä ja edullisia taideteoksia, joita kaikilla taiteesta kiinnostuneilla on varaa hankkia. Ne sopivat hyvin esimerkiksi sisustuselementeiksi moderniin asuntoosi.

Ostaessasi taidetta netistä haluat kuitenkin ensiksi tutkia taiteilijan tai verkkokaupan saamia arvosteluita. Monilla taiteen myyntialustoilla taiteilijoita ja taideteoksien myyjiä arvostellaan heidän teoksien ja heidän tarjoamien asiakaskokemuksien perusteella. Taiteen ostajat voivat näin etukäteen selvittää miten laadukkaita teoksia taiteilijat ovat myyneet muille asiakkaille. Ole siis valppaana verkossa asioidessasi ja katso aina taiteilijan saamat arvostelut ennen ostoksen tekemistä välttyäksesi huonolaatuisen teoksen saamiselta.

Internetin lisäksi taidelöytöjä voi myös tehdä mainiosti kirpputoreilla. Kyllä, kuulit oikein – kirpputoreilta. Olen monesti itse löytänyt erittäin edullisia jopa melko maineikkaiden artistien tekemiä maalauksia kirpputoreilta. Kaikki ihmiset eivät nimittäin ole riittävän perehtyneitä ymmärtääkseen, että heidän taideteoksensa voivat olla jopa satojen tai tuhansien eurojen arvoisia. Tämän takia suosittelen kirpputoreilla käymistä lämpimästi taideharrastelijoille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *