Ihania taideratkaisuja kotiin

Taiteen tekeminen on rentouttavaa ja vapauttavaa, mutta myös pelkästään taiteen ympärillä olemisella on tutkitusti positiivisia vaikutuksia ihmisen psyykeen. Jos siis haluat pitää omasta ja perheenjäsentesi hyvinvoinnista huolta, kannattaa kotia sisustaa taiteella niin paljon kuin vain suinkin mahdollista. Ovatko ideasi loppu tai et tiedä, miten tämän voisi käytännössä toteuttaa? Tässä artikkelissa jaamme erilaisia vinkkejä kodin taiteella sisustamiseen. Vinkeistä löytyy jokaisen kodille jotakin. Katso ne siis tarkkaan läpi ja poimi niistä itsellesi sopivimmat.

Julisteet netistä

Hyvä ja edullinen keino sisustaa kotia taiteella ovat julisteet netistä hankittuina. Internet tarjoaa pohjattoman laajan valikoiman julisteita, joista löytyy jokaiselle takuuvarmasti jotakin omaan tyyliin sopivaa. Mikä parasta, julisteet ovat lompakkoystävällinen vaihtoehto, sillä ne sopivat jokaisen budjetille, oli kyseessä sitten sinkkuopiskelija tai lääkäripariskunta. Julisteet eivät kuitenkaan missään nimessä anna halpamaista teinityttövaikutelmaa, vaan päin vastoin: ne kertovat tyylitietoisesta, modernista kodin sisustajasta, joka tietää, kuinka hyödyntää pieniä taiteellisia yksityiskohtia sisustuksessa raikkaalla tavalla.

Pienet patsaat tuovat tunnelmaa

Pienet patsaat ja muut sisustusesineet tuovat kotiin ihanan pienen taide-elementin. Mikä parasta, niitä on helppo vaihdella vaikkapa vuodenaikojen mukaan. Keväällä kotia voivat koristaa vaikkapa käsintehdyt kukkaruukut, kesällä auringonvalossa kylpevät lasiesineet, syksyllä kauniit kyntteliköt ja talvella tietenkin joulun tunnelmaa luovat pienet tonttupatsaat, valohirvet ja enkelit. Lisäksi kannattaa panostaa myös pysyviin elementteihin: esimerkiksi suuri marmoripatsas on kallis, mutta hyvin näyttävä ja varmasti sukupolvesta toiseen säilyvä kodin sisustuselementti.

Taulut seinällä ovat vaurauden merkki

Julisteet ovat moderni sisustuskikka, mutta aivan kaikkiin koteihin ne eivät sovi. Vanhempiin taloihin juliste saattaa olla turhan moderni elementti, mutta taulut puolestaan tuovat kotiin kaivattua arvokkuutta. Taide voi olla hintavaa, mutta se on joka sentin arvoista, sillä uniikin taiteen arvo vain kasvaa vanhetessaan. Kyseessä on siis sijoitushankinta, joka varmasti maksaa itsensä takaisin moninkertaisena – ehkäpä vasta muutaman sukupolven päästä, ehkä aikaisemmin. Joka tapauksessa taiteeseen kannattaa panostaa jo pelkästään taiteilijan tukemisen hyvästä. Ja tietenkin, jos olet itse lahjakas, voit maalata itsellesi juuri sellaisen taulun kuin haluat, ja kehystää sen kauniisti seinälle.